Raportti luokkaretkeltä lähiöstä linnaan

Luokkaretki lähiöst linnaan alkaa viiden aikoihin Stoan aukiolla Itäkeskuksessa. Paikalle saapuu ihmisiä musiikin soidessa taustalla. Liikkeelle lähdetään soihtujen sytyttyä kohti Itäkeskuksen metroasemaa rumpujen tahdittaessa matkaa. Poliisit katsovat vierestä pöllämystyneinä kun n. 300-400 henkinen joukko kävelee metroon. Matkalla raikuu “poliisin kolari – työväenluokan voitto”, kun metro kiitää kyttiä nopeammin kohti keskustaa. Hakaniemessä tullaan maan pinnalle eikä poliiseja ei näy juuri missään, kun McDonalds, Nordea, Aktia ja Sokos saavat ansaitsemaansa kyytiä. Ohikulkijoita liittyy mukaan ja Pitkänsillan kohdalla n. 400-henkisen porukan keskellä syttyy lisää soihtuja.

Luokkaretki kohti linnaa jatkuu, kun joukko huutaa: “Loppu leikkauksille – eliitti saa maksaa!” Senaatintorille tullessa ilotulitteet pamahtelevat saaden koko torin kaikumaan. Poliiseja on saapunut paikalle erittäin paljon, mutta he seuraavat tilannetta sivusta. Havis Amandan patsaalle mennessä pankkia koitetaan hajottaa. Poliisit rientävät liian myöhään väliin, kun maalipommit koristavat jo ikkunoita ja lisää raskaasti varustauteita poliiseja saapuu kaikkialta. Mielenosoitusta ei kuitenkaan edes tässä vaiheessa pystytä pysäyttämään sen kaartaessa Etelärantaan. Poliisit yrittävät hallita marssia, mutta epäonnistuvat jälleen yhteenottojen syntyessä EK:n edustalla mellakkapoliisien ja mielenosoittajien välillä. Yksi EK:n ikkuna hajoaa. Matkalla Tähtitorninmäelle lipputangot repeilevät ja Metson toimiston ikkuna on paskana. Mäellä ilotulitteet valaisevat taivasta.

Marssi kääntyy takaisin ja mellakkapoliisit yrittävät motittaa sen EK:n luokse, mutta epäonnistuvat jälleen kerran häpeällisesti. Marssi kääntyy sivukadulle ja se onnistutaan vihdoin motittamaan kymmenien mellakkapoliisen toimesta. Poliisien katsellessa iskulauseita maalataan ja porvarikaupat hajotetaan kaikella mitä ihmiset saavat käsiinsä. Iso joukko vapauttaa itsensä motista porttikongin kautta, mutta mottiin jää kuitenkin valitettavasti kymmeniä ihmisiä ja poliisi tuo pidätysbussit paikalle. Saarrettuja mielenosoittajia päästetään pois, mutta poliisi haluaa tarkistaa osalta tiedot samalla kun mediaa ajetaan kauemmas paikalta. Ilmeisesti poliisi epäilee paikalle jääneitä mellakoinnista. Kiinniottoja on n. 20 ihmistä ja osalta on otettu henkilötiedot. Kaikki ovat tänään päässeet pois putkasta kuulustelujen jälkeen.

Miksi lähiöistä lähdetään mellakoimaan?

Mikä on näiden turhanpäiväisten juhlien tarkoitus ja miksi niitä vastustetaan?

Siksi, että hallitseva luokka ei ikinä voisi oikeuttaa asemaansa ilman tällaisia nationalistisia “juhlapäiviä”, jolloin alamaisuus yritetään iskostaa meihin. Kuudentena joulukuuta yhteiskunnan kerma ja hyväosaiset juhlivat presidentinlinnassa omaa paremmuttaan. Itsenäisyyspäivä on hetki, jolloin eliitti toistaa valheita hyvinvointi-Suomesta ja mediassa luodaan illuusiota yhtenäisestä kansakunnasta. Meidän toivotaan katsovan telkkarista heidän juhlintaansa ja hyväksyvän nykyisen tilanteen nöyrästi. Poliisit valjastetaan maakunnista asti raivamaan tilaa eliitin karkeloille ja valtamedia luo spektaakkelimaista kuvaa vaarallisista rähinöitsijöistä.

Tämä on klassinen taktiikka viedä huomiota pois toiminnan syistä. Kontrolli ja propaganda ovat rikkaiden epätoivoisia keinoja, jolla he yrittävät pysyä vallan kahvassa ja oikeuttaa nykyisen sortavan järjestelmän olemassaolon.

Nämä räikeät valheet eivät ole pitkään aikaan syöpyneet mieliimme. Rikkaat elävät täysin eri todellisuudessa kuin me muut. Kun he matkustavat töihin ilmaisella taksilla me katsomme olkamme yli välttääksemme tarkastusmaksun ja laskemme senttejä kassalla. Elämme luokkayhteiskunnassa: työttömyys kasvaa jatkuvasti, leipäjonot pitenevät ja rikkaat rikastuvat, kun hallitsijat ajavat leikkauspolitiikkaa, joka vie viimeisetkin köyhiltä. Ministereille hankitaan kymmenientuhansien mersuja samaan aikaan kun ihmiset hajoavat alipalkatuissa duuneissaan. Pyramidin huipulla olevien intressit eivät koskaan tule kohtaamaan tarpeitamme, sillä rikkaiden ajama politiikan tarkoitus on ajaa vain heidän omaa etuaan.

Luokkaretki lähiöstä linnaan osoitti, että kapinahenki eliittiä kohtaan kasvaa. Rikkaiden omaisuus sai suoraa palautetta, eivätkä edes sadat poliisit onnistuneet estämään keskustaan luokkaretkelle saapuneita näyttämästä mitä mieltä he ovat luokkayhteiskunnasta. Poliisin tiedottaja Hakola oli aivan hakoteillä valehdellessaan luokkaretken olleen hyvässä kontrollissa.

Kaduille lähdetään, koska mitta on täynnä. Poliitikot ja talouseliitti ovat itse vastuussa aiheuttamastaan lamasta ja harjoittamastaan kurjistamispolitiikasta. Leikkauspolitiikka ja kontrolli eivät ole oikeita ratkaisuja. Pakotetaan eliitti maksamaan oma kriisinsä!

– Muutamat Luokkaretkelle lähteneet